15 Mayıs 2012 Salı

Üç noktanın anlattığı

    Değerli günlük; sakince şırıldayan ırmağın ortasında yarısı suyun içinde yarısı dışında bir taşın boş vermişliği ile seni pek umursamıyordum, doğruya doğru şimdi... O değilde bu sonu üç nokta ile biten cümleler hep bir yetersizliğin ifadesidir ve yetersizlik bağımlılık yapar. İlkokulda -gerçi artık hangi 4 yıl ilkokul oldu bilmiyorum ama- Türkçe ders kitaplarının üç noktayı anlatan bölümlerine 'yüksek derecede bağımlılık yapar.' yazmalılar.
    Sayın günlük, tarih ideolojilerin yere çizdiği çizgileri bugs buny çizgi filmindeki gibi geçmemeye özen gösterir. Onun için nasıl bir millet olduğumuzu matbu metinlerden öğrenmeye kalkarsak tarih kitapları kadar saçmalamış oluruz. Fakat kendi iç hislerime bakarak göçebe bir millet olduğumuzu söyleyebilirim. Toprağı kutsallaştırdığımız yalandır,zırvadır. En ateşli vatanperverlik yıllarında bile misakı milliden nice tavizler verilmemiş miydi sayın günlük.
    Kendi vatanında parya edilen bir millet haliyle şimdiki yüzyılda bile göçebe olur. 'Erzurumluyuz dadaşız' deyip İstanbul'dan çıkmamış insanlardan bahsediyorum günlük, vatan doyduğun yerdir bizim için. Bilmem kaç yüzyıldır aynı coğrafyada yaşayan Çinliler gibi değiliz anlayacağın. Yanlış anlama bu kötü bir şey değil, bir cihangirlik özelliğidir. Gözümüzün gördüğü tüm topraklar bizim olmalıdır anlayışının sirayetidir, dünyaya sığamamadır. Ve onun için bugün Anadolu topraklarıyla sınırlı alanın bize kutsal olarak gösterilmesi haincedir, misaki millinin mukaddesiliğinin vurgusunun ilkokuldan beri kafamıza sokulmak istenmesi 'uslu uslu oturtulmak istenmemizdendir.
    Gene yanlış anlayabilir ve bu yazdıklarımı şovenizme yorabilirsin sayın günlük, hayır. Bunları Dedemin İnsanları filminin etkisinde yazıyorum sana. Mübadele saçmalığının yarattığı acılar için yazıyorum bi yerde. Türklüğün bizi Anadoluya hapsedilme aracı olarak kullanılmasını o kadar iyi anlatmıştır ki filmde Çağan Irmak. Girit'teki Türkler, Anadoludaki Rumlar spot ışıklarını üzerlerine çekmişler ve komşuları, gerçek insanları elbirliğiyle gömmüşler.
   Herneyse öfke zararlıdır sayın günlük, ancak suni öfke zararlıdır. Gerçek insanların, yani sokakta nefes alan, çarşıda sizi gördüğünde selam veren insanın öfkesi zararlı değildir gereklidir. İdeolojilerin ve gaza getirilmelerin insan yığınlarıysa, neyse... (evet gene üç nokta sayın günlük)

1 yorum: