15 Mayıs 2012 Salı

futbol-para-para babası üçlemesine karşı manifesto

   Değerli günlük; sana bi türlü anlayamadığım bir hususu ilkokul çocuğunun sınıfta soruyu tek çözen kişi olması iştiyakıyla anlatacağım.
    Futbolunun marka değeri olayı... wtf diyerekten hayretimi dile getirmek isterdim ya neyse. İnsanlar büyük takımların formalarını kupa bardaklarını falanını filanını alıyorlar ve bu yüzlerinde askerlikten tezkeresini almış garibanın vatani görevinin bitmesinin yarattığı kıvrımları yaratıyor. Takımlarını desteklemiş oluyorlarmış, futbolumuzun kalitesi artmış oluyormuş filan işte.
    Sayın günlük biz on yıl önce kriz atlatmış milletiz ya nedense bu israf olayından kurtulamadık. Sayın günlük, bir forma asgari ücretin dörtte biri filan. Dini açıdan israfın haram olmasıyla dindar insanların forma olayından sıyrılmaları gerektiğine fetva vereyim artık.
    Rasyonel olarak bakıldığında taraftar takımın başarısına direk etki etmiyor. Yani galatasaray milyonlarca taraftara sahip olmasa da şampiyon olurdu, para ve güç meselesi. Taraftar ise yolunacak kaz olmakta sayın günlük. Bursaspor veya Akhisarspor  eğer fenerbahçe kadar paraya ve başkanları gibi arkası sağlam insanlara sahip olsalar şampiyon olurlardı, oluyorlar da bazen.
    Tabii şurası var ki futbolda başarı şampiyonluk değil para kazanma mevzuudur sayın günlük. Bundandır şikeler, bundandır futbol zenginleri. Taraftarlar eğer taraftarlık hislerini borçlu oldukları delikanlı duruşu azıcık fakir fukara hakkı gözetme de gösterselerdi veya çocuklarının hakkını futboldan para kazanan zengin şerefsiz insanlara kazandırmaktan vazgeçselerdi çok temiz maçlar görebilirdik sanki.
    Şurayı düzelteyim, insanlar futboldan para kazandığı için şerefsiz olmaz. Ama silah satıcıları savaş çıkarması nasıl lanetlenecek bir durumsa futboldan zengin olmak da öyle bir şeydir sayın günlük.
    Allah aşkınıza kuzum(yeşilçam mode:on), topa vurabilme yeteneği milyon dolar eder mi, bu nasıl bir ilizyondur nasıl bir göz boyamadır yahu? Altı ayını bir gümüşü işlemede kullanan telkari ustası 200 liraya sattığı emeğiyle topa vurup milyon liralar alan topçuyu bir karşılaştırın artık. Mal mısınız arkadaşım, gerizekalı mı bu insanlar sayın günlük?
   Maç izlerim ben sayın günlük, zevkli olduğu için, vakit geçirttiği için. Çakma forma da alırım, hani takımın renkleri filan diye, takımımı mal mal savunurum da safımız belli olsun diye lakin sanatçı olamam efendiler. Yanlış bağladım sanki ama neyse...
    Fanatizmi mantığa bağlayalım sayın günlük. Madem futbola gönül verdik, oyuncular, teknik direktörler, kulüp başkanları beş kuruş para almasınlar. Baklavasına turnuvalar düzenlesinler, maç izlemek bedava olsun, maç sonrası futbolcular sokak sanatçıları gibi mendil açıp emeklerinin karşılığını toplasınlar tribünden. Bak bakalım günlük şu günkü maçlardan yüz kat daha tatlı maçlar yaşanmayacak mı?
    Şimdi diyeceksin ki sayın günlük avrupa futbolundan kopmayalım sonra, hem öyle olunca nasıl rekabet edeceğiz onlarla? İlkokul hocası geyiğiyle bağlayayım: avrupalı camdan atlasa sen de mi atlayacaksın be çocuk?

2 yorum:

  1. baba mode on:
    22 tane ahmak bi topun peşinden koşuyo, biz de izliyoruz. şampiyon olunca size ne verdiler hani.
    baba mode off

    YanıtlaSil
  2. eksiği var fazlası yok yazmışın hacı. yok lan öyle değil miydi yoksa o?

    YanıtlaSil