13 Haziran 2012 Çarşamba

pis gadın

   Değerli günlük; Ahmet Rasim'i bildin mi? Okumakla aramız le cola tadında olduğundan pek tanımıyoruz biz. Çağında okuma bilenlerce pek sevilse de kitaplarının günümüze kadar gelmesi şans galiba. Kendisi yazar. Ama şimdiki sosyal medya tespitçileri gibi. İkiyüzbin takipçisi olabilirmiş muhteremin.
     Babası erkenden göçtüğünden annesiyle  kadınlardan oluşan çevrede büyümüş. Ve kadınların etkisinde büyüyen her beyin sahibi gibi toplumu okuyabilme yeteneğine kavuşmuş. Çağdaşı yazarlar Osmanlı külhanbeyleri yahut Fransız kadınlar arasında ergenliklerini bitirdiklerinden tatsız tuzsuz (tuzsuz deli bekir'e selamlar) yazarlar olup çıkmışlar. Ya yersiz milliyetçi ya da batı yalakası tipler olup çıkmışlar yani sayın günlük.
    Herneyse ben de biraz kadınlar ne yapar ne eder diye gözlemledim seninle paylaşayım istedim.

not: deneylerdeki cinsi latif bireylere zarar verilmemiştir. onlar film hilesidir.

     Öncelikle iki tanıdık kadın alakasız bir yerde karşılaşmıssalar yüksek sesle gülerek 'ayy aysel' şeklinde abartılı hitaplarla yüzlerini gülümser şekle sokarlar. Bu simadaki gülme iması,  tapınak şövalyelerinin bulduklarını iddia ettikleri süleymanın hazinesinden daha muamma kıvrımlara sahiptir. İçinde nice hinlikler barındırır ki sormayın.
      Küçük çocukların 'benim babam senin babanı döver' kavgasını aslında erkek çocuklar yapar. Kız çocuklarsa içinde bu saçmalığı bir ömür boyunca taşıdığını zannediyorum. Nitekim her anne bir diğer annenin çocuğunun notunu sormakla mükelleftir. Onun çocuğu diğer çocuğu dövmelidir hımmm'dır evettir kesinlikle dövmelidir.
      Kıyafet önemlidir. Yavuz Sultan Selim'in Nemrut dağından İran ovalarına bakıp 'bütün buralar bizim olmalıdır' iştiyakıyla her kadın gözünün alabildiği tüm kadınların kıyafetlerine bakar. Başörtülü bir teyzenin saçını boyattığını anlayabilen psişik güçleri olan ablalardan bahsediyorum.
     En kötüsü kadınların dedikodu olayıdır. Abartıldığının misliyle doğrudur. 'Ama biz dedikodu yapmıyoruz,gerçeklerden bahsediyoruz' deyip -hepsi yapar, yapmayan bozuktur yetkili servisini arayın- sizi yerin dibine sokmaya çalışırlar. Çünkü ne haddinizedir ki onları suçlamışsınızdır. Eğer ortada biri için 'kötü kadın olmuş' söylentisi dolaşıyorsa %90 oranla bunu kadınlar yaymıştırlar. Kadın dayanışması yalandır,dolandır.
     Egosu kabarık olanlarsa hiç çekilmezler. Eşi vali olan bir kadının ne kadar iğrençleşebileceğini tahmin edemezsiniz. Orta düzeyli bir memurun eşindeyse alt düzeyli memurların eşlerini ezme durumu sözkonusudur.  Emniyet müdürü eşlerinin, o müdürün emri altıda çalışan memurların eşlerine neler çektirdiğini gözlerimle görmüş biriyim.
      Devlet bu son bahsettiğim tipleri tedavi etmek isterse MİT le ortak çalışıp fişleme yapabilirim. Vatansever bir insan olarak fişlemek boynumuzun borcudur. fişçilere selam olsun! (not: böyle biri olursam beni Allaha havale etmeden önce bir dövün)

1 yorum:

  1. bi de dedikodu olayında "nolcak yüzüne de söylerim" var ki o hepsinden fena... eline sağlık.

    YanıtlaSil