7 Haziran 2012 Perşembe

çölde ıphone'la gezen deli mecnunun lüzumsuz sevdalısına

   Değerli günlük; seni selamlarla geçiştirilip çölde  ıphone'yla  gezinen mecnunun muhayyel sevdalısına dönüyorum. Ona iki çift sözüm olacak.
 
  Sevgili; sana muhtemelen paylaşılamayacak, insan acziyetinin sillesini yemiş hislerle geliyorum. Kalemler kağıt üzerinde cızırtılı seslerle ilerlerken sahte gamzeler suratlarda kaydıraktan kayarcasına beliriyor. Vicdandan bağımsız atan kalpler ve düşünceden kurtulmuş sözlerin valsini izlemekte gözler. Sevgili, insan acziyeti farkındalıktan geliyor. Kulakları duymayan kurbağa tümseğin tepesine binbir gayretle ulaşırken, doğuştan kör bir adam düşlerinde değnekle geziyor.
   Sevgili, yüzüne bakmaya doyamadığın dilberler yüzüne bakamayacak kadar dibe battılar. Kuşlar etraf güvende olduğunda öterler, belki de bu yüzden sevilirler. Fakat bu kuşların gözü kara, karanlığa kapıyı çalmadan dalıyorlar ve dilberlerin güzel tınılı seslerini bastırıyorlar. Sevgili, dünyada hiç bir kuş insana güven veremez oldu.
     Sevgili, sana yazacağım şiirlerin raf ömrünü tükettiler. Şiirler ahenkle kulağına akmalıydı fakat başka kalplere girmeden. İlkokul şiirleri, divan eserlerini göldeki balçıklar gibi dibe batırdılar. Hiç bir kaside gülüne çirkin seslerin tecavüze uğramadan ulaşamıyor.
    Sevgili, buseler daha zihinlere uğramadan iftiralara uğradılar, gönülden kopan sözler havadayken kirlendiler. Manalar sükut etti, kelimeler duvarlara çarpmaya başladılar. Onun için veda etmeyi basit yoldan kirlenmeye terkedeceğim, sağlıcakla kal.

  Bu şarkı da sana gelsin sayın günlük.Fiona abladan.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder