22 Nisan 2012 Pazar

mesireye salınan ıslak koyunlar

    Muhterem günlük; kelimeler haindir. Bilmem ne kodlarından oluşan bir internet sayfası olarak muhteremliği neden hakettiğini düşündürürler sana. Herneyse iyisin,cansın. Arada gaza gelip sana hergün hergün kelimelerle işkence ettiğimin farkındayım. Fakat sayın günlük bundan sonra öfke bize uysallık sana,suçlamak bize katlanmak sana...
    Piknik yapmak, gündelik akışa 'one minute' açılımı yapmak manasına gelmeye başladı son zamanlarda. Stres attıracağına stres artırıyor mübarek. Mesireye yollanacak aile yahut arkadaş tayfası sabahın bir saatinde yer kapmak azmiyle yola çıkmasıyla garabet silsilesi başlıyor dostum. Haftasonları, öğlen saatlerine kadar yatabilmek için icad edilmiş en muhteşem Avrupa ürünüdür. O malum yanlış batılılaşma en acı zalimliğini bu naktada yapmıştır sanki.
   Herneyse;sabah uyandın, mangalı,semaveri,eti,köfteyi hazırladın,arabaya şafak sökmeden binip mekana ulaştın. Yer bulup öğlene kadar uyumaya hak kazandın demektir o zaman sayın günlük. Sonrasında yemeği çayı taam edip keyifle göbeği kaşıyabilir yahut hazır bulunan top ile mekana göre uygun oyunlar oynayabilirsiniz. Fakat Allah'ında bir planı vardır ve o gün akşama kadar bahar yağmurlarının gazabına uğrarsın ki tühtür,vahtır. Hayat acımasızdır,vahşidir hatta 'survival of the fittest' tır be dost.
   İşte böyle sayın günlük. Anılar yağmura tutuldu, ben de senin canını sıkmaya bahane bulmuş oldum. Hayatta mutlu olmak istiyorsan başkalarıyla dalga geçmeyi öğrenmen gerekir. Çünkü illaki sizden kötü durumda biri vardır ve bunun sorumlusu siz olmadığınızdan yaptığınız hareketler ahlaka mugayir sayılmaz.
    Haa bu arada küfür etmeden geçmek istemeyeceğim 'yol kenarlarında bir küçük tostu üç liraya satan adam'ları da buradan anarım. Anarım çok iğrenç bir kelime,hani söylemesi filan...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder